Semua skim disahkan
Dibuka — disahkan · 2026-11-01

SLoan for Sellers (Shopee seller working capital loan)

Penyedia: Monee Capital Malaysia Sdn Bhd (Shopee/SeaMoney group)

Halaman ini menerangkan keluarga skim yang telah kami sahkan dengan sumber rasminya. Syarat boleh berubah — sentiasa sahkan kriteria, kos dan ketersediaan semasa dengan penyedia sebelum memohon.

Butiran skim

Penyedia
Monee Capital Malaysia Sdn Bhd (Shopee/SeaMoney group)
Jenis instrumen
loan
Tahap tiket
Not stated
Sumber terakhir disemak
2026-11-01
Untuk siapa
Shopee marketplace sellers
Syariah
Tidak

Kegunaan wang yang dibenarkan

  • Working capital
  • restocking
  • expansion
Cara kami menyemak

ADDED 2026-11-01: Lender holds KPKT moneylending licence WL7728/14/01-3/240227 valid 25/2/2025-24/2/2027 (advertising permit WP7728/14/01-1/240225). Shopee Lindung Niaga (announced 29 Apr 2026, press only) adds 100% interest subsidy on first instalment for new users. A 2023 secondary article (says.com) claimed loans up to RM100,000; not on official page, so max left blank. Fees not published. CCA 2025: Consumer Credit Commission (SKP) licence status not stated on page; confirm (transition ends ~Dec 2026).

Apa yang anda perlukan

Seperti yang diterbitkan oleh penyedia. Apa-apa yang tiada di sini — tanya mereka sebelum memohon.

Siapa yang layak
Shopee sellers only; currently available to selected sellers only (invitation-based)
Dokumen untuk disediakan
Not stated
Kosnya
0.79%-1.5% per month (page footer discloses 1.5% p.m.; lower rates promotional)
Tempoh untuk membayar balik
Up to 24 months
Cagaran atau penjamin
Not stated
Cara memohon
Online via Shopee/ShopeePay (Monee) app; approval within 24 hours

Sumber rasmi

Permohonan hanya dibuat melalui saluran rasmi penyedia — tidak pernah di sini. Kami tidak memproses permohonan atau mengambil dokumen anda.

Mohon di sumber rasmi

https://shopeepay.com.my/merchant/sloan-for-sellers

Padanan bukan satu ya atau janji kelayakan. Penyedia yang memutuskan.